Meteen naar de inhoud

Helpen kwaliteitsindicatoren bij kiezen van kraamzorg?

Zwanger en dan moet je van alles kiezen. Ook de kraamzorg.

Het blijkt dat mensen een groot assortiment aan keuzes helemaal niet prettig vinden. De verloskundige praktijk maakt het mij al iets makkelijker door op hun website een rijtje kraambureaus te zetten, waarvan zij weten dat ze op tijd aanwezig (kunnen) zijn voor de bevalling.

Dus ik heb een selectie!  Bij navragen zegt de verloskundige goede ervaringen te hebben met Yunio.

Uiteraard bekijk ik ook de website van mijn zorgverzekeraar. Ik heb een hoge pet op van mijn oud Agis (inmiddels Achmea) collega, zorginkoopster kraamzorg.  En aangezien ik verzekert ben bij Interpolis, een label van Achmea, dacht ik laat ik eens kijken op hun website.

En ja hoor een lijst met indicatoren en een klantervaringscijfer. Leuk maar de uitleg over de kwaliteitsindicatoren van de scores mist. Opvallend is ook dat Yunio niet goed uit de bus komt. Ik bel naar het callcentrum voor uitleg en achtergrond informatie. Helaas hebben zij totaal geen kennis van zaken. Jammer. Via Twitter kom ik op een uitleg over het scoringssysteem (bedankt @christinerompa)

Uiteindelijk vertelde ik de verloskundige over mijn zoektocht naar kwaliteitsinformatie. En dat Yunio niet goed uit de bus komt. Het verbaasde haar. En ik was echt de eerste die dat heeft gedaan zei ze. Zonde denk ik dan, van alle moeite om kwaliteitsindicatoren te ontwikkelen en beschikbaar te maken.  Is het een illusie dat mensen echt op zitten te wachten op al die keuze informatie in de zorg?

En wat levert het op? Keuzestress. Want ga je nu af op de ervaringen van de verloskundige of op z’n lijstje op internet? En dan heb ik de meiden uit de vriendengroep of van de zwangerfit nog niet eens gevraagd naar hun ervaringen.

Dilemma.  Ow was het maar net als met de verloskundige praktijk in Nijkerk. Daar is er maar 1 van. Kan je nooit een verkeerde keuze maken.

 

Wat is doorslaggevend voor jouw keuze van een zorgverlener? Gebruikt jij kwaliteitsinformatie bij je keuze?

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.