Ga naar de inhoud

Marielle Schipperen

Gedragsverandering blijft mij uitdagen

Gezondheid is niet maakbaar maar wel beïnvloedbaar. Hoe kunnen we in een gemeente of wijk een gezonde basis creëren en welbevinden van mensen behouden of verbeteren? Ik vind het interessant om samen met de eerstelijnszorg, het welzijn en inwoners te komen tot gezamenlijke antwoorden op deze vraag.

Continu leren

Ik daag mezelf uit te blijven leren door het volgen van trainingen en conferenties. De inspiratie voor mijn werk haal ik onder andere uit de boeken van Reint-Jan Renes, Deep Democracy en Wouter Hart Thema’s als eenzaamheid en armoede intrigeren me. Boeken als Schaarste geven me daarbij nieuwe inzichten.

Daarnaast organiseer ik de meetup Public Health. Meetups zijn inspiratiebijeenkomsten waarvoor ik een thema en gastspreker zoek. Naast een inhoudelijke injectie is het een informeel netwerkmoment. Altijd een feestje om te organiseren. Hier vind je meer informatie.

185

PEOPLE TRAINED

14

YEARS OF EXPERIENCE

236+

MUSIC SHOWS

Waar komt mijn fascinatie vandaan?

Al jong interesseerde ik me voor gezondheid. Daarom ben ik gestart met een studie fysiotherapie. Ik wilde meer weten over het menselijk lichaam. Vanuit mijn studie gezondheidswetenschappen leerde ik meer over preventie en volksgezondheid.

Al snel merkte ik dat mijn kracht zit in organiseren en coördineren van projecten binnen de gezondheidsbevordering. Dat doe ik sinds 2006 binnen organisaties zoals Gezondheidscentra, Bibliotheek, Welzijn en diverse GGD’en. 

Brede kijk op gezondheid

Bij gezondheid denken veel mensen aan voeding en beweging. Belangrijk natuurlijk maar er is zoveel meer. Vooral onderwerpen als zingeving, mentale fitheid en sociale contacten zie ik als belangrijk onderdeel van gezondheid. 

Ook interesseer ik me voor projecten rondom laaggeletterdheid en Positieve Gezondheid.

Nieuwsgierig geworden?

Bekijk mijn curriculum vitae voor meer informatie. Op LinkedIn staan diverse referenties.

Neem contact met me op om verder kennis te maken.