Ga naar de inhoud

Ik ben niet gek, ik ben een aardbei

appelactie tijdens veluwewandeltocht
appelactie tijdens veluwewandeltocht

Eerste ‘JOGG actie’ in Nijkerk is een feit

Ja je ziet het goed. Dat ben ik in een aardbeien pak. Waarom deel ik op mijn vrije zaterdag middag in een maf pak appels uit op het plein in Nijkerk? Ik moet eerlijk zeggen dat ik mezelf dat ook afvraag. Ik ga het uitleggen.

Het heeft alles te maken met mijn passie voor gezond leven. Daarom volg ik met veel interesse wat er in Nijkerk gebeurt op gebied van gezondheid. Het trok dan ook mijn aandacht toen wethouder René Windhouwer begin 2013 zei dat Nijkerk een JOGG stad is. Wat staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht, een programma om overgewicht te verminderen.

Tot mijn verbazing zie ik dezelfde wethouder vol trots een hamburger in ontvangst nemen bij de opening van de McDonald’s. Echter JOGG acties zie ik niet.

Als ik op Twitter van René Windhouwer de reactie krijg dat ‘de uitvoering van JOGG bij de maatschappij ligt’, vind ik dat écht te kort door de bocht en niet passen bij de pijlers van JOGG.*

En het prikkelt mij tegelijkertijd. Ik voel me aangesproken. En daar sta je dan in je aardbeien pakkie appels uit te delen aan kinderen die meelopen met de Veluwe wandeltocht, waar ze overladen worden met snoep!

snoep tijdens veluwewandeltocht
snoep tijdens veluwewandeltocht

Uiteraard geen aardverschuivende actie om overgewicht tegen te gaan. Dat begrijp ik ook wel. Maar de 1e JOGG actie is een feit! Nu speel ik de bal weer terug naar wethouder Rene Windhouder. Ik ben benieuwd naar de activiteiten in onze JOGG stad en blijf het met oprechte interesse volgen.

Ps. deze actie heb ik niet alleen gedaan. Ik bedank de Albert Heijn Nijkerk voor de 200 appels. En Peet’s kledingverhuur voor het aardbeien pak. Marcelle en Monique van Effect&Zo voor de flyer. En Nathalie van AppelenJIj voor het meedenken en support. De publiek-private samenwerking is in ieder geval al gelukt!

*gelukkig zei de wethouder in latere tweet dat er een coöperatie is opgericht waarin de gemeente mede kartrekker is.

 

 

6 reacties op “Ik ben niet gek, ik ben een aardbei”

  1. Mariska Matakupan-Jansen

    Super geweldige actie, Mariëlle! Heel stoer! Je hebt in ieder geval beweging gecreëerd en dat is mooi in de strijd tegen overgewicht 🙂

    1. Marielle Schipperen

      bedankt Mariska. Hopelijk gaat het JOGG balletje in Nijkerk nu écht rollen….

Reacties zijn gesloten.