Meteen naar de inhoud

ZZP’er en zwanger

Je bent zzp’er, zwanger en je zit bij een potentiële opdrachtgever aan tafel. Wat doe je?

a) Je zegt niks, eerst wil je de opdracht krijgen
b) Hoe kort of lang je ook zwanger bent je vertelt het direct open kaart spelen
c) Je wacht de 3 maanden grens af
d) Je zegt de opdracht bij voorbaat af

Tja daar zit je dan. Leuke opdracht voor de boeg. En je weet net dat je zwanger bent. Lastig vond ik dat.

Voor mijn projecten zie ik dat mijn werkzaamheden precies te combineren zijn mijn mijn bevalling en ‘verlof’. Wat ik moet regelen of opleveren ligt precies een aantal weken voor of ruim een maand na mijn bevalling.

Maar ja denk mijn opdrachtgever er ook zo over? Ik vind het nogal een dilemma. Wanneer je zegt dat je zwanger bent? Want de opdrachtgever kan ook tot een ander besluit komen. En dat mag..  Toch? Of is daarop een opdracht afketsen discriminatie? En is dat anders als je solliciteert voor een baan?

Als ZZP’ er kies je voor meer onzekerheid en grotere mate van zelfredzaamheid. Dat merk ik goed nu zwangerschap in het spel komt. Want bij een werkgever werkt het toch net even wat anders voor mijn gevoel.

Gelukkig reageren mijn opdrachtgevers positief. Mooi want ik heb veel zin in de klussen!

Hoe zou jij het aanpakken? Heb je positieve of negatieve ervaringen gehad als zwangere in je werksituatie?

2 reacties op “ZZP’er en zwanger”

    1. Marielle Schipperen

      Hoi Mariska Bedankt! Bij jullie thuis hopelijk ook alles goed. De zwangerschap geeft me veel dingen om over na te denken. Ben benieuwd hoe andere zwangere het hebben beleeft.

Reacties zijn gesloten.